مسوولان حقوق بشر و فعالان مدنی در بلخ با برپا کردن گردهمایی، راه کارهای جدید را برای نهادینه ساختن و آشنایی بیشتر مردم از فرهنگ حقوق بشر و ازرش های حقوق بشری روی دست گرفتند.
منوچهر ابراهیمی مسوول ساحوی موسسه جامعه مدنی در این گردهمایی با اشاره به کارکردهای 15 سال گذشته در زمینه حقوق بشر گفت:« برای نهادینه ساختن فرهنگ حقوق .»بشری نیاز است تا ارزشهای حقوق بشر را در 15 سال گذشته بشر باز نگری کرد
عبدالواحد فیضی محقق، اعلامیه حقوق بشر را حاصل افکار مثبت ادیان مختلف عنوان کرد.
او گفت:« این اعلامیه در برگیرنده فرهنگ و تمدن مختلف بوده و همهی اندیشهها را بازتاب داده است.»
آقای فیضی همچنان افزود که شماری از مردم به این باورند که این اعلامیه حاصل افکار غربیهها است در حالیکه اندیشمندان مسلمان نیز در تهیه و تدوین آن نقش داشته اند.
فعالان حقوق بشر، پایان بودن سطح دانش و حاکمیت سنتهای ناپسند را از موانع عمده در نهادینه نشدن ارزش های حقوق بشری میدانند.
از سویی هم محمد صادق عصیان عضو هیات رهبری اتحادیه نهادهای مدنی بلخ، به این باور است که باید روی بلند بردن سطح آگهی مردم کار کرد تا به این ترتیب بستر مناسب جهت آشنایی همه با فرهنگ حقوق بشر شکل گیرد.
عصیان گفت:« همین که زنان از حق آموزش اشتغال و دسترسی به سایر حقوق اساسی شهروندی محروم می شوند. نشانه از نبود آشنایی لازم با این فرهنگ است.»
اعلامیه جهانی حقوق بشر در 10 دسامبر 1948 میلادی مطابق 19 قوس 1327 هجری خورشیدی تصویب شد این اعلامیه در برگیرنده 30 ماده است که از سوی مجموع عموی سازمان ملل متحد منحیث سند همه شمول به رسمیت شناخته شده است.
استقاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.