کنفرانسی در پیوند با روز جهانی منع خشونت علیه زن از سوی شبکه زنان افغان با افتتاح کمپاین 16 روزهی محو خشونت علیه زنان در بامیان برگزار شد.
قرار است در این مدت ریاست امور زنان بامیان و نهادهای مدافع حقوق زن برنامههای مختلفی را برای مبارزه با محو خشونت علیه زنان در بامیان راهاندازی کنند.
در سال جاری نیز آمار خشونت علیه زنان در بامیان نسبت به سالهای گذشته، افزایش یافته است، طوریکه فقط در هشت ماه گذشته، حدود ۸۱ قضیه خشونت علیه زنان در ریاست امور زنان این ولایت به ثبت رسیده است.
کریمه سالک رییس امور زنان ولایت بامیان، در روز جهانی محو خشونت علیه زن از 38 قضیه لت و کوب، ۱۰ قضیه ندادن نفقه، ۱۲ قضیه فرار از منزل به قصد ازدواج، ۳ قضیه ازدواج اجباری، یک قضیه سوختاندن، ۵ قضیه فریب، ۶ قضیه ممانعت از میراث، ۳ قضیه آزار و اذیت و ۳ قضیه توهین و تحقیر که در ریاست امور زنان به ثبت رسیده است، خبر داد.
او گفت:« با اینکه آمار خشونت علیه زنان در این ولایت کاهش نداشته اما روند رسیدگی به دوسیههای خشونت علیه زنان در بامیان تسریع پیدا کرده است و نهادهای عدلی و قضایی بامیان توجه بیشتری به قضیههای خشونت علیه زنان میکنند.»
ازسویی هم نهادهای مدافع حقوق زن از تسریع روند رسیدگی به دوسیههای خشونت علیه زنان در بامیان ابزار نگرانی کردند، به باور آنان، این تسریع میتواند باعث ضایع شدن حق بسیاری از خانمها در دوسیههایشان شود.
صغری عطایی مسول شبکه زنان افغان در بامیان افزود که در محکمه و سارنوالیهای بامیان، روابط بر ضوابط حکمفرماست، او گفت:« در محکمه و سارنوالیها تلاش میشود تا زن را با حرفهایی چون این کار آبروریزی است و یا آمدن به محکمه برای یک زن بد است راضی میکنند تا از قضیه خود بگذرد، آنان با مصلحتگراییهای مردانه، قضیه را به نفع مردان فیصله میکنند.»
عطایی در ادامه بیان کرد که 90 درصد دوسیههای خشونت علیه زنان در همان مرحلهی ابتدایی خفه میشوند و به آنها رسیدگی نمیشود.
به گفتهی شماری از مدافعان حقوق زن، با وجود برگزاری برنامههای آگاهیدهی در مورد خشونت علیه زنان اما هنوز هم زنان در ولایت بامیان با انواع خشونت؛ خیابان آزاری، لت و کوب و ازدواج اجباری روبرو هستند.
حکیمه اکبری فعال حقوق زن در ولایت بامیان به سایت تساوی گفت:« هنگامی که ما برای برگزاری برنامه ای در مورد حقوق زنان به قریه ها می رویم اولین حرفی را که می شنویم این است که شما برای خانه جنگی با اینجا آمده اید.»
او عنوان کرد که متاسفانه نهادهایی که خواستند حقوق زن را به جامعه معرفی کنند وظیفه خود را به درستی انجام نداده اند.
حقوق زن به معنای خانه جنگی در قریه ها تعبیر شده و حقوق بشر به عنوان یک پدیده غربی معرفی شده است. این ها مشکلاتی هست که باعث می شود تا زنان به حقوقشان دسترسی پیدا نکنند.
کمپاین محو خشونت علیه زنان هر سال به مدت ۱۶ روز در بامیان با برگزاری کنفرانسها، مسابقات ورزشی مانند دوش، بایسکل دوانی و اسکی با شرکت زنان و برنامههای آگاهی عامه در سطح این ولایت انجام می شود.
استقاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.